Spelregels 21en

spelregels 21en

In Nederland wordt Blackjack ook wel 21-en genoemd. Dit komt doordat het doel van het spel is dat je 21 punten behaalt. Als dit lukt dan win je het spelletje. Tenzij de croupier dezelfde score weet te halen en je weet te verslaan met een gelijkspel. Het spelletje zelf is eigenlijk vrij eenvoudig om te spelen. Binnen een paar minuten kunnen wij je al leren een croupier te verslaan. Maar voor je begint met spelen is het handig als je op de hoogte bent van de Spelregels van het kaartspel 21en. Je weet zo precies wat je moet doen en welke opties je hebt om het spel te winnen.

Het doel van 21-en

Het spel wordt gespeeld tussen de speler en de croupier. Het doel van het spel is om zo dicht mogelijk op 21 punten uit te komen. Je scoort punten door kaarten te pakken. Elke kaart heeft een specifieke score. Door zo dicht mogelijk bij de 21 punten uit te komen kan je het spel winnen. Let wel op dat je niet over de 21 punten heengaat. Als je over de 21 punten heengaat ben je direct af. Zorg er dus voor dat je hieronder blijft. Als je een score hebt neergezet waar je tevreden over bent, dan kan je passen. Het is nu de beurt aan de croupier om je score te verslaan. Lukt dit niet? Dan win je het spel.

Puntentelling van de kaarten

puntentelling

Het is handig om op de hoogte te zijn van de puntentelling. Je weet dan precies welke kaarten je nodig hebt om het spel te winnen. In principe is de puntentelling vrij eenvoudig om te onthouden. De kaarten met een cijfer hebben gewoon de punten die het cijfer aangeeft. Een schoppen 8 is bijvoorbeeld 8 punten. Een harten 2 is twee punten etc. De vrouw, boer en heer zijn 10 punten waard. De aas is een hele bijzondere kaart. Deze kaart kan 1 of 11 punten waard zijn. Dit is afhankelijk van je score.

Stel je voor je hebt twee keer een 8 dus 16 punten. De volgende kaart die je trekt is een Aas. Als dit 11 punten is zou je verliezen want dan ga je over de 21 punten heen. Maar in plaats van 11 punten wordt het 1 punt, waardoor je op 17 punten uitkomt. Op deze manier kan je de Aas flexibel inzetten.

De perfecte score pakken

Met twee kaarten kan je de perfecte score van exact 21 punten pakken. Dit doe je met een Aas en een boer,vrouw of heer. Je pakt hiermee namelijk exact 21 punten. De perfecte score en dit wordt ook wel een officiële Blackjack score genoemd. Het is voor de croupier alleen nog mogelijk om je te verslaan door zelf ook een Blackjack te scoren. De meeste spelers winnen dan ook met deze score. Deze betaalt ook nog eens maximaal uit. Dit betekent dat je een extra uitbetaling kan verwachten volgens de spelregels 21en.

Inzetten bij 21-en

Je begint het spel natuurlijk met geld inzetten. Aan het begin van het spel kan je fiches naar het speelveld brengen. Je legt bijvoorbeeld 2 fiches van een euro neer. Of de minimale inzet van de tafel. Vervolgens klik je op deal om het spel te beginnen. Hou bij het inzetten rekening met je budget en de minimale en maximale inzet bij het spel. Er is altijd een minimale en maximale inzet. Dit staat meestal op een digitaal bordje bij de tafel. Er zijn speciale lo tafels voor spelers die alleen een laag bedrag willen inzetten. Spelers die hoog willen inzetten kunnen bij een hi tafel spelen. Uiteraard is er ook nog een tafel waar niets bij staat. Dit is de standaard tafel.

Het begin van het spel

Begin van het spel

Als er is ingezet en je op deal of hit klikt begint het spel. De croupier geeft je twee open kaarten. Dit is je openingsscore. Hij pakt voor zichzelf een open en een gesloten kaart. Je weet dus maar de helft van de score van de croupier. Op basis hiervan moet je het spel gaan spelen. Afhankelijk van je eigen scoren kan je nu klikken op Hit (Nieuwe kaart), Pas (stoppen), Double (Verdubbelen), Split (Splitsen) of Insurance (Verzekering). Het kopen van nieuwe kaarten is altijd gratis. Hou er alleen wel rekening mee dat je op tijd stopt met een kaart pakken. Als je er overheen gaat ben je sowieso af. Als je bang bent om er overheen te gaan of als je tevreden met je score bent klik je op pas.

Verdubbelen of splitsen

Je bent al aardig tevreden met je score, maar je denkt nog één kaart nodig te hebben. Vervolgens klik je nu op Double. Je verdubbelt nu je inzet bij het spelletje. Je krijgt nog één kaart en het spel stopt nu automatisch. Als het inderdaad voldoende is voor de winst, dan win je met een dubbele inzet. Perfect dus! Een andere optie die je kan krijgen is splitsen. Deze optie zie je alleen als je twee dezelfde kaarten krijgt. Door op splitsen te klikken zet je nog een keer in en krijg je er een hand bij. Je hebt nu twee handen met de originele kaarten en elke hand krijgt er één kaart bij. Je kan nu twee keer de croupier verslaan of je hebt een back-up hand als je verliest met je eerste hand.

Een verzekering afsluiten

Stel de eerste zichtbare kaart de croupier is een Aas. Er is nu een kans dat hij een Blackjack heeft. Je kan eventueel een verzekering afsluiten. Een verzekering kost een halve inzet. Stel de croupier heeft inderdaad 21 punten. Dan krijg je verzekering plus je geld terug. Verlies je gewoon? Dan krijg je niets uitgekeerd. Bij winst krijg je uiteraard ook niets uitbetaalt. In de praktijk is bij 21en eigenlijk een verzekering nooit interessant. Je verdient het vrijwel nooit terug.

Spelregels 21en voor de croupier

Spelregels voor de croupier

Nadat je zelf klaar bent met spelen zijn er nog spelregels 21en voor de croupier. Het is zijn beurt en hij laat nu de verborgen kaart zien. Het verschilt per variant welke score hij minimaal moet halen. Dit staat bij de tafel geschreven. Vaak moet een croupier tot minimaal 17 punten zien te scoren. Als hij op 17 zit dan stopt hij. Het is handig om deze regel even na te lezen. Je weet dan welke score je minimaal moet scoren. De croupier speelt binnen een paar seconden zijn beurt uit en nu weet je wie er gewonnen heeft!

€250 + 100 FS